
Tzatziki
Ingredienser
En god stor portion tzatziki
- 500 g græsk yoghurt, 10% fedt
- 1 agurk
- 2-3 mellemstore fed hvidløg
- 1 tsk olivenolie
- 1/2 tsk tørret oregano
- 1/2 tsk frisk dild
- Salt
- Peber
- Pynt: Olivenolie, Kalamata-oliven og/eller bredbladet persille.
Vejledning
- Agurken rives på et rivejern med store tænder. Massen lægges i en si, og der drysses en smule salt over, for at få væden ud af agurkemassen. Lad det dryppe af i 15-30 minutter.
- Hvidløgene pilles og hakkes til så små stykker som muligt.
- Yoghurten kommes i en passende skål, og de hakkede hvidløgene kommes i.
- Den revne agurkemasse må gerne nærmest vrides fri for væske inden den kommes i yoghurten, og herefter blandes forsigtigt rundt.
- Dilden hakkes fint og tilsættes sammen med oregano.
- Olivenolien vendes i, og tzatzikien smages til med salt og peber.
- Tzatzikien kan med fordel stå lidt på køl, for at tage smag, inden den skal serveres.
- Pynt gerne tzatzikien med en lille sjat olivenolie og en Kalamata-oliven oveni. Man kan også pynte med lidt bredbladet persille.