Sifnos-gryde Denne ret er inspireret af køkkenet på den lille græske ø Sifnos, hvor kikærter er meget brugt. En simpel vegetar-ret med masser af smag. Ingredienser En gryderet til 4 personer 400 g kikærter (1 dåse) 1 dåse flåede tomater 1 mellemstort løg 1 mellemstort hvidløg 1 dl olivenolie 1 tsk tørret oregano 1 tsk allehånde eller 5-6 tørrede allehåndebær 1 tsk timian (tørret eller frisk) 1 tsk sar eller salvie (tørret eller frisk) Salt Peber Et skvæt balsamico-eddike Bredbladet persille til pynt Vejledning Først skal man være opmærksom på, at hvis man anvender tørrede kikærter, skal de lægges i blød natten over, og koges i ca. 45 minutter inden de er klar til brug. Man sætter en gryde på komfuret, og tilsætter olivenolien. Løget hakkes i mindre stykker og puttes i gryden. Når løgene er let svitsede, tilsættes de flåede tomater. Dernæst tilsættes alle krydderier. Hvis man bruger tørrede allehåndebær, skal de stødes før man kommer dem i gryden. Hvidløget skæres i tynde skiver og kommes i gryden. Lad blandingen stå og simre i ca. en halv time. Herefter kommes kikærterne i, og lad retten herefter simre i yderligere 10 minutter. Til sidst smages til med salt, peber og et skvæt balsamico-eddike. Servér gerne retten med brød til og drysset med lidt bredbladet persille.