Sifnos-gryde

Denne ret er inspireret af køkkenet på den lille græske ø Sifnos, hvor kikærter er meget brugt. En simpel vegetar-ret med masser af smag.
Sifnos-gryde ★★★★★
5 ( 1 bedømmelse)
5 1

Ingredienser

En gryderet til 4 personer
  • 400 g kikærter (1 dåse)
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 mellemstort løg
  • 1 mellemstort hvidløg
  • 1 dl olivenolie
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk allehånde eller 5-6 tørrede allehåndebær
  • 1 tsk timian (tørret eller frisk)
  • 1 tsk sar eller salvie (tørret eller frisk)
  • Salt
  • Peber
  • Et skvæt balsamico-eddike
  • Bredbladet persille til pynt

Vejledning

  • Først skal man være opmærksom på, at hvis man anvender tørrede kikærter, skal de lægges i blød natten over, og koges i ca. 45 minutter inden de er klar til brug.
  • Man sætter en gryde på komfuret, og tilsætter olivenolien.
  • Løget hakkes i mindre stykker og puttes i gryden.
  • Når løgene er let svitsede, tilsættes de flåede tomater.
  • Dernæst tilsættes alle krydderier. Hvis man bruger tørrede allehåndebær, skal de stødes før man kommer dem i gryden.
  • Hvidløget skæres i tynde skiver og kommes i gryden.
  • Lad blandingen stå og simre i ca. en halv time.
  • Herefter kommes kikærterne i, og lad retten herefter simre i yderligere 10 minutter.
  • Til sidst smages til med salt, peber og et skvæt balsamico-eddike.
  • Servér gerne retten med brød til og drysset med lidt bredbladet persille.

Anmeldelser

Super lækker

★★★★★
5 5 1
Kan kun anbefale alle at prøve dene ret. Den er virkelig smagfuld.

Skriv anmeldelse

Navn
Overskrift
Rating
Anmeldelse