
Loukoumades
Ingredienser
Ca. 40 stykker
- 25 g gær
- 100 ml lunkent vand
- 2spsk sukker
- 100 ml lunken mælk
- 170 g mel (ca. 3 dl)
- 1/2 tsk salt
- 2 spsk olivenolie
- Vegetabilsk olie til friturestegning (f.eks. solsikkeolie)
Pynt
Vejledning
- Hæld det lunkne vand i en skål.
- Rør gæren helt ud i vandet.
- Tilsæt sukker, salt, mælk, olivenolie og mel og rør det hele godt sammen med en elektrisk håndmikser.
- Lad dejen stå overdækket et varmt sted i 1-2 timer.
- Varm olie op i en gryde (til ca. 180 grader)
- Dyp en spiseske i vand og tag en portion dej på størrelse med en stor valnød. Prøv at forme den til en kugle.
- Put dejkuglen ned i den varme olie.
- Du kan godt stege flere kugler på én gang, men aldrig så mange at de ikke flyder frit.
- Vend kuglerne rundt i olien med en hulske, så de bliver brunet over det hele.
- Når kuglerne efter 2-3 minutter er gyldentbrune tages de op af olien med en hulske. Lad dem dryppe af på noget køkkenrulle eller lignende.
- Læg den ønskede mængde loukoumades på en tallerken eller i en skål, og server dem med flydende honning over og eventuelt andet pynt