
Loukoumades
Loukoumades er græsk friturestegt bagværk serveret med rigelige mængder flydende honning, kanel og et drys hakkede valnødder. De er nemme at lave og smager godt.
Loukoumades er græsk friturestegt bagværk serveret med rigelige mængder flydende honning, kanel og et drys hakkede valnødder. De er nemme at lave og smager godt.
Den originale og meget populære græske frappé (iskaffe) som sælges på hvert eneste gadehjørne. Meget nem at lave selv.
Moussaka er den græske nationalret. Her er en rigtig lækker opskrift, der er tro mod de græske rødder og smager så selv en græker bliver imponeret.
Denne ret er inspireret af køkkenet på den lille græske ø Sifnos, hvor kikærter er meget brugt. En simpel vegetar-ret med masser af smag.
Souvlaki betyder "lille spyd" og er en slags græsk kebab baseret på grillet svinekød. Man spiser souvlaki i et fladbrød sammen med stegte kartofler, tomater, løg og tzatziki.
Dakos er en simpel og forfriskende "fattigmands-ret" fra Kreta. Den kan nydes som forret eller som tilbehør til andre retter. Retten er baseret på godt solmodne tomater, tørt brød samt oliven og feta.
Imam bayildi - Imamen der besvimede - er en klassiker i det tyrkiske og græske køkken. En ret der svømmer i olivenolie, og nærmest kan suges ind mellem tænderne. Virkelig velsmagende.
Virkelig velsmagende græsk spinattærte, der er nem at lave. Fås på ethvert et gadehjørne i Grækenland. Her er den originale opskrift så du kan lave den selv.
En klassisk græsk ret der går lige godt til morgenmad, som en forfriskning i løbet af dagen eller som dessert efter maden.
Fakes er en god, gedigen og mættende græsk linsesuppe/gryderet, der smager af meget mere end de simple ingredienser den indeholder.
Den klassiske græske yoghurt-dip med agurk og hvidløg kan næsten bruges som tilbehør til ethvert græsk måltid.
Den græske salat er symbolet på det græske køkken og på solmodne, sprøde afgrøder, der flankerer stort set alle græske måltider.