Loukoumades

Loukoumades er græsk friturestegt bagværk der minder om en blanding mellem danske æbleskiver og amerikanske donuts. De serveres med rigelige mængder flydende honning eller sirup samt kanel og et drys hakkede valnødder. Loukoumades er meget nemme at lave og kan nydes om eftermiddagen til en kop kaffe eller være prikken over i'et som afslutning på en god græsk frokost eller middag. I grækenland spises de hele året. I Grækenland har hver husmor sine egen opskrift på loukoumades som vi danskere har det på æbleskiver eller pandekager, så man kan ikke sige at én opskrift er den rigtige. Vi har valgt en der er forholdsvis traditionel og sikrer en god smag.

Ingredienser

Ca. 40 stykker
Pynt

Vejledning

Loukoumades skal være sprøde udenpå, men bløde indeni. Prøv dig evt. lidt frem med de første indtil du bliver fortrolig med stegetiden. Vi skriver at kuglerne skal formes med en ske. Den traditionelle metode er at tage en god håndfuld af den klistrede dej og klemme den ud i små portioner ved at knytte hånden. Husk at gøre hænderne våde først.