Græsk salat

Græsk salat er nok indbegrebet af græsk mad, og ledsager da også langt de fleste frokost- og aftenmåltider i Grækenland, som en selvfølge. På græsk hedder det en bondesalat (horiatiki salata, på græsk), og den skal være enkel og rustik med specifikke råvarer og grøntsager, der helst skal være solmodne og nyplukkede.
Græsk salat Overall rating: ★★★★☆ 4 based on 1 reviews
5 1

Ingredienser

En god stor portion græsk salat
  • 1/2 agurk
  • 4 tomater
  • 1/2 grøn peberfrugt
  • 1/2 rødløg
  • 150-200 g feta (i blok)
  • 10-12 græske Kalamata-oliven
  • 4-6 spsk god olivenolie, helst græsk
  • 1 1/2 spsk rødvinseddike
  • 1 1/2 tsk tørret oregano
  • Eventuelt salt efter behov

Vejledning

  • Brug en skål til salaten, den skal ikke være for dyb eller for høj.
  • Skræl den halve agurk, og skær den i ca. 1/2 cm tykke skiver.
  • Skær tomaterne over på midten, så der er en
  • Skær peberfrugten i ca. 3 mm tykke skiver.
  • Det halve rødløg skæres i tynde skiver.
  • Grøntsagerne blandes ganske let i skålen.
  • Ovenpå grøntsagernes placeres oliven og feta. Fetaen skal placeres som en hel skive ovenpå.
  • Der drysses med oregano, og hældes olie og eddike over.
Græsk salat skal helst tilberedes umiddelbart inden den skal spises, da eddiken ellers hurtigt får grøntsagerne til at miste deres sprødhed. Spises salaten alene som hovedret kan man med fordel spise et godt brød til, og, som man traditionelt gør i Grækenland, bruge brødet til at søbe den gode grøntsagssaft/olie/eddike op med.

Anmeldelser

Tak for disse autentiske opskrifter

★★★★☆
4 5 1
Herligt at læse disse opskrifter i en tid, hvor alt synes at koncentrere sig om stegt griseflæsk og persillesovs..

Skriv anmeldelse

Navn
Email
Overskrift
Rating
Anmeldelse