Dakos

Denne simple og forfriskende ret går også under navnet koukouvagia, og er egentlig en "fattigmands-ret", der oprindeligt kommer fra Kreta. Den kan nydes som forret eller som tilbehør til andre retter. Dog er det en ret der laves i portioner, på hver sin tallerken. Retten er i baseret på godt solmodne tomater, tørt brød samt oliven og feta. I Danmark kan det være svært at få fat i de runde skorper med hul i midten (à la bagels), som primært bruges til retten i Grækenland. Som et glimrende alternativ kan man bruge skorper, som kan købes i langt de fleste fødevarebutikker herhjemme.
Dakos ★★★★★
5 ( 1 bedømmelse)
5 1

Ingredienser

Til 4 personer, der deles ud i 4 portionsanretninger
  • 8-12 skorper (gerne fuldkornsskorper)
  • 4 store modne tomater
  • 150 g feta (ægte græsk feta)
  • 16-20 Kalamata-oliven
  • 4 spsk. olivenolie
  • Tørret oregano

Vejledning

  • På fire forskellige tallerkner knuser man 2-3 skorper. De må endelig ikke blive til krummer, men blot til store stykker, så én skorpe bliver delt i cirka tre.
  • En tomat skæres over på midten, på den led, så der er en
  • Fordel den ønskede mængde feta på hver portion ved at smuldre det henover tomatpulpen.
  • Fordel 4-5 Kalamata-oliven henover hver portion.
  • Hæld omkring en spsk. olivenolie over hver portion. Det gør ikke noget, at der kommer mere på.
  • Drys til sidst lidt oregano henover retten.
  • Retten skal helst laves forholdsvis kort tid før den serveres, for at skorperne ikke bliver alt for bløde af væden fra tomater og olie.

Anmeldelser

Lækkert

★★★★★
5 5 1
Uhm, minder mig så meget om mine mange ferier på Kreta. Tak for opskriften.

Skriv anmeldelse

Navn
Overskrift
Rating
Anmeldelse